2012 m. gruodžio 5 d.

Kūčių lietiniai su aguonomis.

Iki švenčių liko vos 19 dienų. O į Klaipėdą pagaliau atėjo žiema. Supratau, kad jau metas pradėti ruoštis šventėms. Atsisėdusi prie lango, su puodeliu karšto šokolado, sudariau galutinį dovanėlių sąrašą, sugalvojau kaip puošiu namus ir ką nešiu į svečius. Vėliau kepiau lietinius su aguonomis. Jie, beje, tiks ir Kūčių stalui - be pieno produktų, gardūs ir atrodo gražiai. Ko daugiau reikia.

Kūčių lietiniai su aguonomis
pagal N. Marcinkevičienę

 
Reikės:
2 st. miltų
druskos
3 st. vandens
1 st. aguonų
3 v.š. cukraus

Gaminimo eiga:
1. Tešlai sumaišykite miltus, druską ir vandenį. Jei pasirodys, kad tešla per tiršta, įpilkite daugiau vandens. Iškepkite lietinius.
2. Aguonas nuplikykite, sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi. Aguonų masę tepkite ant lietinių, juos susukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3 komentarai:

  1. Kokia šauni idėja :) būtinai gaminsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonas reiketu pertrinti, geriausia per mesmale kokius tris kartus ir tada is vis bus perfect ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie, smagu, kad patiko :)

    Anonime, pagal receptą reiktų, bet aš šįsyk nusprendžiau tik lengvai patrinti. Man patinka jausti grūdelius :)

    AtsakytiPanaikinti