Išduosiu
paslaptį. Užmezgiau romaną. Rytais pabundu su šypsena, o miegoti einu žinodama,
kad viskas yra taip kaip turi būti. Įsimylėjau ir tikiuosi, jog ši meilė truks
ilgai. Įsimylėjau Vilnių. Su klaidžiomis senamiesčio gatvelėmis ir
mieliausiomis Žirmūnų bobutėmis. Jau du mėnesiai kaip čia gyvenu. Beveik baigiame
įsikurti naujuose namuose. Juose tiek daug šviesos! Tikras rojus bet kuriam fotografuojančiam
maisto tinklaraštininkui!
Pagaliau ir laiko
daugiau atsirado. Persikraustymai baigti (valio), apgintas baigiamasis darbas
(du kartus valio) ir nors būsena, kurią vadinu egzistenciniu vakuumu dar
nepraėjo, pagaliau galiu skirti laiko savo pomėgiams. Be jokių sąžinės
priekaištų.
Bet keliaukime
prie esmės. Kiekvieną pavasarį laukiu pasirodant šviežių žalumynų. Labiausiai
špinatų ir rūgštynių. Tuomet gaminu salotas, įdarau tortilijas ir kepu pyragus.
Tokius kaip šis. Jis šiek tiek primena prancūzišką kišą (quiche), nes gan
stipriai jaučiasi kiaušiniai. Jei to nebijote, rekomenduoju išmėginti.
Špinatų ir fetos pyragas
6 – 8 porcijos
Reikės:
300 g špinatų
po 2 v.š. petražolių,
krapų ir svogūnų laiškų
150 g fetos sūrio
2 v.š. tarkuoto
sūrio (naudojau sūrį „Džiugas“)
½ p. miltų
1 a.š. kepimo
miltelių
2/3 p. pieno
1 a.š. alyvuogių aliejaus
2 dideli
kiaušiniai
druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
1.Orkaitę
įkaitinkite iki 200 laipsnių.
2.Špinatus
nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perplaukite šaltu ir nusausinkite.
Sumaišykite su smulkintais žalumynais (petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais)
ir fetos sūrio gabalėliais.
3.Miltus ir
kepimo miltelius persijokite į švarų dubenį. Kitame, dideliame dubenyje
sumaišykite tarkuotą sūrį, pieną, kiaušinius, aliejų. Įberkite druskos ir
pipirų. Po truputi, maišydami, suberkite miltus. Galiausiai sudėkite špinatų ir
fetos sūrio masę. Gerai išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą kepimo
skardą.
4.Kepkite apie 30
min. Prieš pjaustant, leiskite 5 min. pastovėti.
Adaptuotas iš skinnytaste
Sveikinimai didžiausi pabaigus mokslus, atnaujinus tinklaraštį ir įsismylėjus;). Bet Klaipėdos nepamiršk, gerai?
AtsakytiPanaikintiSėkmės ir lauksim naujų įrašų.
Ir aš šiandien iš SAVO eko lysvės prisiskyniau dubenį špinatų. Šiandien mėgavomės salotomis, o ryt bus virtiniai su varške ir špinatais...niam niam...
Labai gardžiai atrodo tavasis špinatinis pyragas:)
Oho kiek daug čia tau prirašiau, bet senokai rašiau, tai atleistina:D
Sveikinimai pabaigus mokslus! :) Dabar lauksim daugiau naujų receptų :)
AtsakytiPanaikintiRima, Viktorija, ačiū!
AtsakytiPanaikintiKlaipėdos nepamiršiu niekuomet. Visuomet smagu grižti į miestą kuriame užaugau:)
O kaip pavydžiu virtinukų su varške/špinatais. Ir apskritai visos špinatų lysvės :)
ką tik išsikepiau šį pyraga. labai skanu! užskaitau :)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikinti