2012 m. birželio 5 d.

Apie pokyčius. Tik gerus. Ir špinatų pyragas.


Išduosiu paslaptį. Užmezgiau romaną. Rytais pabundu su šypsena, o miegoti einu žinodama, kad viskas yra taip kaip turi būti. Įsimylėjau ir tikiuosi, jog ši meilė truks ilgai. Įsimylėjau Vilnių. Su klaidžiomis senamiesčio gatvelėmis ir mieliausiomis Žirmūnų bobutėmis. Jau du mėnesiai kaip čia gyvenu. Beveik baigiame įsikurti naujuose namuose. Juose tiek daug šviesos! Tikras rojus bet kuriam fotografuojančiam maisto tinklaraštininkui!


Pagaliau ir laiko daugiau atsirado. Persikraustymai baigti (valio), apgintas baigiamasis darbas (du kartus valio) ir nors būsena, kurią vadinu egzistenciniu vakuumu dar nepraėjo, pagaliau galiu skirti laiko savo pomėgiams. Be jokių sąžinės priekaištų.

Bet keliaukime prie esmės. Kiekvieną pavasarį laukiu pasirodant šviežių žalumynų. Labiausiai špinatų ir rūgštynių. Tuomet gaminu salotas, įdarau tortilijas ir kepu pyragus. Tokius kaip šis. Jis šiek tiek primena prancūzišką kišą (quiche), nes gan stipriai jaučiasi kiaušiniai. Jei to nebijote, rekomenduoju išmėginti. 


Špinatų ir fetos pyragas

 6 – 8 porcijos


Reikės:
300 g špinatų
po 2 v.š. petražolių, krapų ir svogūnų laiškų
150 g fetos sūrio
2 v.š. tarkuoto sūrio (naudojau sūrį „Džiugas“)
½ p. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2/3 p. pieno
1 a.š. alyvuogių aliejaus
2 dideli kiaušiniai
druskos, pipirų

Gaminimo eiga:
1.Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.


2.Špinatus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perplaukite šaltu ir nusausinkite. Sumaišykite su smulkintais žalumynais (petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais) ir fetos sūrio gabalėliais.

 
3.Miltus ir kepimo miltelius persijokite į švarų dubenį. Kitame, dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, pieną, kiaušinius, aliejų. Įberkite druskos ir pipirų. Po truputi, maišydami, suberkite miltus. Galiausiai sudėkite špinatų ir fetos sūrio masę. Gerai išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą kepimo skardą.
4.Kepkite apie 30 min. Prieš pjaustant, leiskite 5 min. pastovėti. 


Adaptuotas iš skinnytaste

5 komentarai:

  1. Sveikinimai didžiausi pabaigus mokslus, atnaujinus tinklaraštį ir įsismylėjus;). Bet Klaipėdos nepamiršk, gerai?
    Sėkmės ir lauksim naujų įrašų.
    Ir aš šiandien iš SAVO eko lysvės prisiskyniau dubenį špinatų. Šiandien mėgavomės salotomis, o ryt bus virtiniai su varške ir špinatais...niam niam...
    Labai gardžiai atrodo tavasis špinatinis pyragas:)
    Oho kiek daug čia tau prirašiau, bet senokai rašiau, tai atleistina:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinimai pabaigus mokslus! :) Dabar lauksim daugiau naujų receptų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rima, Viktorija, ačiū!

    Klaipėdos nepamiršiu niekuomet. Visuomet smagu grižti į miestą kuriame užaugau:)

    O kaip pavydžiu virtinukų su varške/špinatais. Ir apskritai visos špinatų lysvės :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ką tik išsikepiau šį pyraga. labai skanu! užskaitau :)

    AtsakytiPanaikinti