2012 m. lapkričio 15 d.

Naujienos. Ir tortas "Velnio maistas".

Susikaupė daug dalykų, kuriuos noriu papasakoti. Ir dar tortas, kurį noriu parodyti.

Tai gi, NAUJIENOS.

"VALGOM EUROPĄ" FACEBOOK'E

Pagaliau ir Valgom Europą apsigyveno facebook'e. Kviečiu prisijungti :) http://www.facebook.com/valgomeuropa

KALĖDINĖ MUGĖ


Šiemet ir vėl organizuojama kokono Kalėdinė mugė! Renginys bus skirtas pirmajam Lietuvoje žaislų muziejui, kuriame gyvens mūsų, mūsų tėvų ir senelių vaikystės žaislai. Mugė vyks gruodžio 8 d., šeštadienį, 10 val. Žaislų muziejaus adresas: B. Radvilaitės g. 7 / Šiltadaržio g. 2, Vilnius. 
Daugiau informacijos rasite čia.  
Apsilankykite, bus smagu ir jauku. 





KALĖDŲ SENELIS SLAPUKAS GRĮŽTA


Mieli, tinklaraštininkai, jei dar negirdėjote, Viktorija jau paskelbė šių metų akcijos "Kalėdų senelis slapukas" registracijos pradžią. Būtinai sudalyvaukite. Tikiuosi šiemet mūsų bus dar daugiau nei praėjusiais metai.











ŽURNALO "DEBESYS" KONKURSAS

Norite kvapnios dovanėlės? Dalyvaukite žurnalo "Debesys" kartu su "Kavos banku" organizuojamame konkurse.  Visa informacija apačioje.


Ir paskutinė naujiena...

TINKLARAŠTININKŲ KNYGA "GYVENTI SKANU"

Dienos šviesą išvydo mūsų, maisto blogerių, knyga! Džiaugiuosi, kad ir man teko prie jos prisidėti. Labai laukiu kol galėsiu pavartyti popierinį variantą, tuomet būtinai parašysiu daugiau.


Ant knygos nugarėlės rašoma: "Meilė maistui. Štai kas sieja ir vienija 25 šios knygos autorius – geriausius Lietuvos tinklaraštininkus – tikram, kokybiškam, namie paruoštam maistui. Valgiui, kuris ruošiamas širdimi. Patiekalams, kurie akies mirksniu gali grąžinti į vaikystės namus prie saldžiais virtiniais nukrauto stalo, mintimis nešti į egzotiškais prieskoniais kvepiančius kraštus ar paprasčiausiai sušildyti sielą.   
Receptai sielai, kasdienai, polėkiui ir atradimams!"


O dabar - TORTAS.

Tortas "Velnio maistas"

Velniškai skanus. Net nežinau ką daugiau ir pasakyti. AČIŪ Aušrai už tobulo torto receptą.


Biskvitams reikės:
  150 g sviesto
50 g kakavos
2/3 st. vandens
1/3 st. pieno
210 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
300 g cukraus
3 kiaušinių
1 v.š. vanilės ekstrakto

Kremui reikės:
 150 g juodo šokolado
150 g pieniško šokolado
350 g žemės riešutų sviesto
350 g riebios grietinėlės

Šokoladinėms šukėms reikės:
150 g juodo šokolado

Gaminimo eiga:

Pradėkite nuo šokoladinių šukių. Jas lipdysite prie ką tik kremu aptepto torto. Atsikirpkite ir netoli savęs ištieskite 2 kepimo popieriaus lakštus po 40 cm. Puodelyje storu dugnu ar dubenėlyje ant garų pakaitinkite šokoladą kol jis sušils ir aptirps maždaug pusė šokolado. Tuomet puodelį nukelkite nuo ugnies ir energingai maišykite kol šokoladas visai ištirps, o masė bus vientisa ir kiek vėsesnė nei kambario temperatūros. Sparčiai, nes šokoladas greitai stings, paskleiskite jį ant vieno kepimo popieriaus lakšto.Uždenkite kitu ir paspauskite, kad neliktų oro puslių. Pradedant trumpuoju kepimo popieriaus galu, suvyniokite į standų ritinį. Jį dėkite į šaldytuvą bent 2 val., kad sustingtų. Sustingusį, išimkite iš šaldytuvo ir staigiu judesiu išvyniokite. Šukes išvyniokite, geriausiai, prieš pat puošiant tortą, tuomet, kai tortas jau bus iškeptas ir suteptas kremu.


Ruošiame biskvitus. Orkaitę įkaitinkite į 175 laipsnių. Nedidelės apvalios kepimo skardos (mano buvo 22 cm) dugną ir šonus ištieskite kepimo popieriumi. Jei turite 2 tokio pat dydžio kepimo skardas, jas abi ištieskite kepimo popieriumi ir kepkite 2 nedidelius biskvitus. Jei kepsite vienoje formoje, iškepusį ir atvėsusį biskvitą reikės perpjauti per pusę. 

Kakavą persijokite, užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite kol ištirps. Tuomet supilkite pieną, dar kartą išmaišykite ir palikite, kad atvėstų. 

Į kitą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. 

Dar kitame dybenyje sviestą išsukite iki purumo. Suberkite cukrų ir sukite dar kelias minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišykite. Supilkite vanilės ekstraktą. Į sviesto ir kiaušinių masę pakaitomis, per 3 kartus, suberkite miltus ir supilkite kakavos mišinį, po kiekvieno karto gerai išmaišydami. Tešlą supilkite į 1 ar 2 skardas (pagal norą ir galimybes). Jei kepsite 2 formose, kepti reikės apie 30 min., o jei kepsite 1 formoje - apie 60 min. ar ilgiau. Ar iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite ir, jei kepėte 1 formoje, perpjaukite perpus.

Kremui abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite puodelyje storu dugnu ar ant garų. Įmaišykite riešutų sviestą, supilkite grietinėlę ir plakite elektriniu mikseriu, kol kremas taps vientisas ir purus.

Surinkite tortą. Vieną biskvitą dėkite ant didelės lėkštės, padėklo ar tortinės. Biskvitą aptepkite šiek tiek daugiau nei 1/3 kremo. Ant jo dėkite kitą biskvitą. Aptepkite jo viršų ir torto šonus likusiu kremu. Puoškite šokolado šukėmis. Štai ir viskas. Palikite bent kelioms valandoms šaldytuve ir mėgaukitės.


P.S. greit grįšiu su įrašu apie Jungtinės Karalystės virtuvę ir 3 britiškais receptais. Iki.

5 komentarai:

  1. Renata, prasom, i sveikata; tavo tortas labai labai grazus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, Migle, ačiū už komplimentus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Einam pažaisti? Užsuk pas mane ir sužinosi visas žaidimo taisykles http://www.laselismedaus.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal patartumėte, kokį riešutų sviestą naudoti - kreminį ar traškų. Dėkinga - Jūratė

    AtsakytiPanaikinti