2011 m. spalio 26 d.

Sugrįžimas, naujienos ir serbiškas šparaginių pupelių troškinys

Ilgai nerašiau. Gėda man. Pažadu taisytis. 

Užsiėmimų pastaruoju metu netrūko. Net į virtuvę užsukdavau nedažnai. O tai jau man nebūdinga. Nemanau, kad užimtumas greitu metu sumažės, bet pasiryžau neapleisti savo tinklaraščio, kad ir kas bebūtų :) Va taip.

Kas naujo?
1.Trumpam išsipildė mano vaikystės svajonė pabūti žurnaliste. Gavau pasiūlymą parašyti straipsnį, žurnalui "Virtuvė. Nuo...iki...", apie savaitgalį Rygoje. Labai apsidžiaugiau ir nedvejodama sutikau. Gal skaitėte spalio mėnesio numeryje „Ragauti Rygą“?
2.Prasidėjo paskutiniai studijų metai. Skubu, lekiu, nežinau nei nuo ko pradėti, nei kaip baigti. Bet... tai turbūt normalu.
3.Galiausiai apsisprendėme persikelti gyventi  į kitą miestą. Nors truputi kamuoja nerimas, bet labai tuo džiaugiuosi. Laikas pokyčiams.
4.Užsikrėčiau keksiukų kepimo manija. Nors pastaruoju metu gaminau nedaug, bet kalbant apie keksiukus tai tikrai negalioja. Galėčiau kepti ir kepti. Patys mėgstamiausi šokoladiniai čili.
5.Užsiregistravau couchsurfing tinklapyje. Pas mus jau buvo apsistojusi porelė vokiečių, o taip pat vaikinas iš Serbijos. Jis parodė ir keletą receptų. Vienu jų dalinuosi šįkart.
6.Pastebėjau, kad vis dažniau jaučiuosi laiminga. Be priežasties. O gal visi prieš tai išvardinti punktai ir yra ta priežastis?

Žadėtas receptas. Vaikinas, kuris jį man parodė vardu Nenadas. Paklaustas apie tai ką žmonės Serbijoje labiausiai mėgsta, atsakė: „Mėsą, mes valgome daug daug mėsos“. Aš klausiu: „O kokius saldumynus valgote?“. „Nežinau“ – nusijuokia Nenadas – „svarbiausia, kad tik būtų mėsos“. Taip supratau, kad pyrago recepto iš jo tikrai neišpešiu. Užtat gavau štai šį, paprastą ir labai skanų. Kas keisčiausia, mėsos jame ne tiek ir daug. Galite ir visai nedėti. 

Šparaginių pupelių troškinys su kalakutiena


Reikės:
300 g kalakutienos
1 morkos
1 raudonos paprikos
1 svogūno
400 g šparaginių pupelių
2 bulvių
natūralaus jogurto
miltų
petražolių
druskos, pipirų

Gaminimo eiga:
1.Didelėje keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite kalakutieną. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą morką, papriką ir svogūną ir dar šiek tiek pakepkite. Keptuvės turinį užpilkite maždaug 500 ml vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite apie 30 min.
2.Po to sudėkite 2 nedideliais gabaliukais pjaustytas bulves ir smulkintas šparagines pupeles. Pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite smulkintų petražolių lapelių. Vėl uždenkite ir troškinkite dar apie 20 min. Jei reikia įpilkite vandens.
3.Galiausiai kelis šaukštus miltų išmaišykite su maždaug 3 šaukštais natūralaus jogurto. Gautą mišinį dėkite į keptuvę ir maišydami pakaitinkite dar 5 min. Paragaukite ir jei reikia dar paskaninkite druska ar pipirais. Valgykite vieną arba su biriai virtais ryžiais.

Skanaus!

8 komentarai:

  1. Malonu rasti įrašą, tokius troškinukus labai mėgstu sumetei viską į puodą ir nesuki galvos :) o paskui mėgaujiesi garuojančiu maistu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika sugrįžus! Aš jau maniau, kur dingus :) Skaičiau, skaičiau tavo straipsnį "Virtuvėje", labai patiko, šaunuolė! Dėkui kad pasidalinai couchsurfing nuoroda, aš buvau kažkada kažką panašaus radusi, tik ten reikėjo nario mokestį mokėti, tai vis niekaip neužsiregistruodavau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaičiau ir aš Tavo straipsnį žurnale, pažinau iš receptų :) o šitas troškinukas tikrai bus išbandytas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Renata, skaičiau ir galvojau, kurgi man tas straipsnis matytas, o tada ir atsiminiau :) Šaunu, kai pildosi svajonės! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Maisto diletante, tikrai taip, darbo nedaug, bet sveika ir skanu :)

    Rennie, ačiū labai! Kad tik praverstų ta nuoroda :)

    Vilma, kaip smagu :) Lauksiu įspūdžių.

    Mindaugai, o, kad taip visada būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Smagu, kad gyvenimas klostosi puikiai! Lauksiu naujų įrašų, o gal net ir naujų straipsnių ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Skubu ir aš tave pasveikinti sugrįžusią:). Bet liūdina, kad palieki Klaipėdą:( Ar toli nuo jūros išlekiat?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viktorija, ačiū. Smagu, kad užsuki :)

    Rima, dėkui, nebedingsiu. Išlekiam nei toli, nei netoli - į sostinę :)

    AtsakytiPanaikinti