tag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post4339768259576726761..comments2024-02-14T10:48:53.426+02:00Comments on valgom europą: Bulgarijos virtuvė - skanus maistas ir keisti gėrimaiRenatahttp://www.blogger.com/profile/10495907728825093105noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-65869447951548992462018-04-16T15:40:15.953+03:002018-04-16T15:40:15.953+03:00Aš net kartais siunčiuosi siuntinius iš Bulgarijos...Aš net kartais <a href="https://www.parcelabc.lt/siunta-c1/siuntos-i-bulgarija/34" rel="nofollow">siunčiuosi siuntinius iš Bulgarijos</a> su maistu, kad gaučiau jų vietiniųs produktus, patiekalus. Nuostabi šalis su nuostabiu maistu.Liepahttps://www.blogger.com/profile/14319419848627440524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-41288793187680861312017-06-18T20:58:03.125+03:002017-06-18T20:58:03.125+03:00Man bulgarijos virtuvė taip pat patiko labai didel...Man bulgarijos virtuvė taip pat patiko labai didelį įspūdį. Keliavau ten su vaikais 2014 metais ir nuo to laiko kiekvieną savaitgalį esu tiesiog priversta gaminti keptus obuolius - jau taip juos vaikai pamilo! Reiktų kada vėl ten apsilankyti, ypač kai <a href="https://www.sofatravel.lt/novaturo-keliones-i-bulgarija" rel="nofollow">keliones i Bulgarija akcija</a> dabar. Gal atrasiu kokių nors naujų gastronominių naujovių!Rimantėnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-58645297948949299052016-08-25T13:29:42.050+03:002016-08-25T13:29:42.050+03:00Man patinka šios šalies virtuvė, skanu. Bei pati B...Man patinka šios šalies virtuvė, skanu. Bei pati Bulgarija man visai prie širdies. Išskirti norėčiau Bulgarijos šaltibarščius, tikras gėris man jie buvo. Tuo metu į <a href="http://baltictours.lt/keliones/bulgarija/" alt="Bulgarija keliones lektuvu" rel="nofollow">Bulgariją keliones lektuvu</a> buvo pigios, tai turėjom prog1 susipažinti ir su šalimi ir paskanauti tikro šalies maisto. Patikėkit nieko nėra geriau nei tam tikros šalies nacionalinius patiekalus valgyti būtent pas vietinius. :)Mildanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-7807538280931004102016-04-07T13:34:08.888+03:002016-04-07T13:34:08.888+03:00mama,če tu?mama,če tu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-30540324832201299372011-04-09T19:31:55.165+03:002011-04-09T19:31:55.165+03:00Nusipirkau ir aš tą 0,1 proc. riebumo Airaną iš ma...Nusipirkau ir aš tą 0,1 proc. riebumo Airaną iš maximos. Man pasirodė gerokai per sūrus. Bet apskritai labai labai įdomus gėrimas :)<br /><br />S, šopska salotos tikrai puikios. Sako bulgarai nulupa žievę visuomet, bet, manau, skonis tikrai dėl to visai nenukentėjo :)Renatahttps://www.blogger.com/profile/10495907728825093105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-21539721571320860132011-04-08T14:58:38.582+03:002011-04-08T14:58:38.582+03:00Išbandėm šopska, tik va nenulupom agurkų, ar čia b...Išbandėm šopska, tik va nenulupom agurkų, ar čia baisi nuodėmė? Nu labai skanu, ausys lapsėjo :)Shttps://www.blogger.com/profile/11762329658318989246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-64703427973326191872011-04-06T14:46:25.446+03:002011-04-06T14:46:25.446+03:00Labai geri atsiminimai apie Airana Turkijoje kai +...Labai geri atsiminimai apie Airana Turkijoje kai +40 - gaivina, vesina ir sotu :) Tik va Turkijoje jis negazuotas, bent kiek teko ragauti. O va Maksimoje ta pacia diena perskaicius si irasa pamaciau Airano, gazuoto, 1 ir 0.1 proc. riebumo. Gamintojas Estija, aisku pieno ir kitokiu milteliu pagrindu. Idomus burbuliuku poveikis, bet gaivumas vis dar islikes!Inetanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-20042971878979381282011-03-28T17:35:15.543+03:002011-03-28T17:35:15.543+03:00Renata, labai įdomi tavo tinklaraščio idėja.Renata, labai įdomi tavo tinklaraščio idėja.Dalia, Septyni virtieniaihttp://www.7ravioli.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-54467334522199258922011-03-27T22:41:41.729+03:002011-03-27T22:41:41.729+03:00Ačiū už papildymą, Mindaugai :) Lauksiu Tavo recep...Ačiū už papildymą, Mindaugai :) Lauksiu Tavo receptų iš Bulgarijos.Renatahttps://www.blogger.com/profile/10495907728825093105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-15224559763296257822011-03-27T22:02:37.008+03:002011-03-27T22:02:37.008+03:00Pamiršai paminėti, jog Šopska salotose agurką būti...Pamiršai paminėti, jog Šopska salotose agurką būtinai reikia nulupti! o Jeigu dar į salotas įdėtum čili pipiro, virtą kiaušinį ir šiek tiek virto kumpio - jos jau vadintųsi "Karakačianska". Kai buvau Bulgarijoje, pastoviai šias dvi valgydavau salotas, tačiau jos dažnai eina kaip garnyras prie mėsos maltų kepsniukų "kiuftė", "kebabče", kuriuose gausu kiumino prieskonio - ten ir atradau pirmą kartą kiumino skonį :) <br /><br />Papostinsiu ir aš ne vieną receptuką iš Bulgarijos :)Mindaugashttps://www.blogger.com/profile/16406668904879889208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-9806639491388328692011-03-26T10:53:17.909+02:002011-03-26T10:53:17.909+02:00Rennie, tikra tiesa, kipriečiai valgo šią šaltą sr...Rennie, tikra tiesa, kipriečiai valgo šią šaltą sriubą (pasak wikipedijos, ten ji vadinami Ttalattouri). Tarator taip pat populiari ir kitose mano įraše iįvardintose šalyse. O graikai labai panašų patiekalą vadina tzatziki, jis valgomas kaip užkandis ar naudojamas kaip padažas. <br /><br />O pomidoras tikrai turėtų tikti. Aš gal dar pridėčiau ridikėlių arba mėtos lapelių.Renatahttps://www.blogger.com/profile/10495907728825093105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-6484034449590813972011-03-25T22:38:34.414+02:002011-03-25T22:38:34.414+02:00Tokius šaltibarščius labai mėgstu vasara gaminti, ...Tokius šaltibarščius labai mėgstu vasara gaminti, tik riešutų nededu, o įtarkuoju šviežio pomidoro. Buvau įsitikinusi kad tai kipriečių ir graikų patiekalas.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-67724489188669117962011-03-25T20:15:49.915+02:002011-03-25T20:15:49.915+02:00Egle, smagu, kad atgaivino malonius prisiminimus. ...Egle, smagu, kad atgaivino malonius prisiminimus. O kiek daug Tu žinai apie Bulgarijos virtuvę! Gaila nežinojau, būčiau prieš rašant paprašiusi konsultacijos :) Iš kur kilo Šopska salotų pavadinimas, kaip dažniausiai ir būna, teorijų ir/ar istorijų yra ne viena. Gal taip net įdomiau :)<br /><br />Reda, man irgi labai labai patinka šaltibarščiai, bet vasarą nuolat juos gaminant norisi išmėginti ir kažką naujo. Tarator tuomet puikiausias pasirinkimas.<br /><br />Dabar galvoju, gal vis gi nėra boza toks jau baisus dalykas, kaip, kad pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Jei išmėginsite, prašau būtinai parašykite. Gal tada pasiryšiu ir aš... :)Renatahttps://www.blogger.com/profile/10495907728825093105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-90725428786255555732011-03-25T19:49:28.759+02:002011-03-25T19:49:28.759+02:00Boza irgi skani, primena duoną. Turi šiek tiek pan...Boza irgi skani, primena duoną. Turi šiek tiek panašumo kaip jogurtas su duona. Nors man tik pirktinę teko ragauti, bet visai patiko.Eglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-15948035164229097352011-03-25T16:44:51.403+02:002011-03-25T16:44:51.403+02:00ooo! turbūt aš ir būsiu ta keistuolė, kuri išbandy...ooo! turbūt aš ir būsiu ta keistuolė, kuri išbandys boza :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10923471864189777339noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-37132863236662839272011-03-25T11:39:44.905+02:002011-03-25T11:39:44.905+02:00Sriubytę vasarą reiks išbandyti:) įprastus šaltiba...Sriubytę vasarą reiks išbandyti:) įprastus šaltibarsčius labai mėgstu, įdomu būtų sulyginti skoniusRedahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-78811224536451419442011-03-25T07:15:08.134+02:002011-03-25T07:15:08.134+02:00Ir kiek man teko domėtis, tai šopska salotų pavadi...Ir kiek man teko domėtis, tai šopska salotų pavadinimas yra kilęs nuo šopų etninės grupės, kurie gyvena BulgarijojeEglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5819387145225772898.post-87620596584277647852011-03-25T07:12:25.753+02:002011-03-25T07:12:25.753+02:00Net nebaigiau skaityti, kaip spirgėjau parašyti, k...Net nebaigiau skaityti, kaip spirgėjau parašyti, kad taratoras ir Šopska salotos, yra mano geriau atsiminimai apie Bulgariją. Teko buvoti 2 kartus, tai antr1jį 9ilgiau nei 2 savaites) dieną iš dienos nevalgiau nieko daugiau tik tarator1 ir šopską (bulgarai nekabai draugiški vegetarų atžvilgiu, ten tieeeeeek mėsos, užtat mano mėsėdis draugas, kuris ten mokėsi - gyveno rojuje :D) Ir dar eikia nepamiršti airano. mmm...<br /><br />Aš sirene keičiu brinza,kurios retai būna maksimoje ir ji ne tokia skani kaip tikras sirene.<br /><br />kazkur ir mano tinklaraštyje yra abu šie receptai, o taratirą vasarą gaminam ypač dažnai vietoje šaltibarščių. mmm.. ačiū už vasaros gaivą :)Eglehttps://www.blogger.com/profile/10398949854252633197noreply@blogger.com